Frankrijk

Beaujolais

De Beaujolais is in Nederland met name bekend van de Primeurwijnen, dit zijn de eerste wijnen van het jaar die op de markt komen. Dat komt omdat Beaujolais vaak anders gemaakt wordt, met behulp van Macération Carbonique. Dit is een koolzuurvergisting, hetgeen ervoor zorgt dat de wijnen veel sneller klaar zijn. Op deze manier krijgt de wij...

0 Producten in ons assortiment

Alsace

De Elzas profiteert ondanks de noordelijke liggen van de natuurlijk elementen, zoals de Vogezen die beschermen tegen wind en regen en de bodem die sterk kalk- en kiezelhoudend is. De Elzas staat bekend om Cépagewijnen, dat wil zeggen wijnen gemaakt van één druivensoort. Er zijn vier edelen druiven, te weten Riesling, Muscat ...

2 Producten in ons assortiment

Bordeaux

Als een van de bekendste gebieden ter wereld wordt de Bordeaux vaak als maatstaf gebruikt. Door deze bekendheid zijn er ook veel mindere goden op de markt die enkel van de naam willen profiteren. Het is daarom altijd belangrijk goed uit te kijken naar waar voor je geld.

17 Producten in ons assortiment

Bourgogne

De Bourgogne is met haar grote diversiteit aan terroir een van de meest complexe wijngebieden. Haar witte wijnen zijn hoofdzakelijk gemaakt van Chardonnay, rood wordt gemaakt van Pinot Noir. De smaak van de wijn wordt verder bepaald door de ligging van de wijngaard, de bodemgesteldheid, de wijnmaker, etc.
5 Producten in ons assortiment

Champagne

Het magische gebied Champagne gelegen rond Epernay en Reims brengt 's werelds bekendste wijnen voort. Allen gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir en/of Pinot Meunier leveren zij toch zeer verschillende wijnen op. Chardonnay levert een meer elegante en vrouwelijke Champagne op, Pinot Noir de meer boerse en mannelijke en Pinot Meunier zorgt voor ruggeng...
7 Producten in ons assortiment

Languedoc / Roussillon

De Languedoc / Roussillon in het Zuidoosten van Frankrijk is het grootste wijngebied van het land. Veel wijnen dragen geen classificatie en zijn echte landwijnen of tafelwijnen. Geen wijnen om lang over de discussieren, maar wel heerlijk om te drinken. Ongeveer 10% van de wijnen draagt wel een appelatie (afkomstbenaming) en de kwaliteit van de wijn...
27 Producten in ons assortiment

Loire

De Loire is bekend vanwege voornamelijk witte wijnen en is grofweg verdeeld in drieën. Het westelijk gedeelte levert wijnen op gemaakt van Muscadet, het midden staat bekend om Chenin Blanc en het oosten is gespecialiseerd in Sauvignon Blanc. De meest strakke maar ook de meest weelderig zoete wijnen komen hier vandaan.
10 Producten in ons assortiment

Provence

De Provence is bij uitstek het gebied van de Roséwijnen. De zalmkleurige rosé vindt hier zijn oorsprong en ook vandaag de dag komen de meest verfijnde en subtiele roséwijnen hier vandaan.
5 Producten in ons assortiment

Rhône

De Rhônevallei strekt zich uit tussen Vienne en Avignon en is met name bekend om haar rode wijnen. Dit zijn veelal krachtige, kruidige en rijke wijnen, gemaakt van een grote variëteit aan druivensoorten. De verschillen tussen de wijnen kunnen zeer groot zijn door grote verschillen in klimaat en bodem.
7 Producten in ons assortiment

Sud-Ouest

Het gebied Sud-Ouest is een verzamelnaam voor een groot aantal gebieden ten zuiden van Bordeaux. De rode wijnen zijn vaak zeer uitgesproken en heftig, de witte wijnen zeer fruitig.
9 Producten in ons assortiment