Château Barreyres - AC Haut-Médoc - Cru Bourgeois

€ 15,99

De Grote Hamersma 2012:                        7,5
Decanter World Wine Awards 2011:        Brons 
Challenge International du Vin 2011:      Goud
International Wine & Spirit Competition:  Zilver
Concours Mondial de Bruxelles 2011:     Zilver 


Heerlijk sappig en fris, mooi rijp rood fruit, bramen, met confiture, vanille en koffie. Verleidelijk en zacht, heerlijk afgerond met een vleugje hout inde finale. Heel mooi gemaakt.


Het château wordt geleid door de gepassioneerde veertiger Bruno Teyssier, die 23 jaar ervaring opdeed op Château Tour Bellevue. Hij wordt sinds 2007 bijgestaan door Antoine Medeville, die hier als consultant helpt de wijnen precies zo te krijgen als de Bruno Teyssier dat graag ziet. Antoine is een specialist op het gebied van wijnen uit de Médoc, met vooral grote ervaring met het terroir van de appellations Margaux, Moulis en Listrac. Met zijn hulp komen de wijnen van Barreyres op het niveau waar ze thuis horen. De wijn gist in grote roestvrijstalen cuves, waarna rijping op eikenhout volgt. De wijn is een klassieke blend van cabernet sauvignon en merlot, elk voor 50%. Op Château Barreyres liggen meer dan 1600 vaten die worden gebruikt om deze wijn twaalf maanden te laten rijpen. Het moet een indrukwekkend gezicht zijn. Ze zijn niet allemaal nieuw natuurlijk, dat zou overdreven zijn. Twintig procent van deze wijn rijpt op nieuwe vaten, zodat er elk jaar meer dan 300 worden vervangen. Het resultaat is een fraaie, klassieke Haut-Médoc.


Heerlijk bij rood rundvlees, gegrild of uit de oven, ook zeer op zijn plek bij lamsvlees of wat steviger gevogelte. Ook goed te schenken bij gerijpte harde kazen.

Wijnhuis: Castel
Inhoud: 0,75 l.
Jaar: 2011
Druif: 50% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot
Levertijd: 1-2 dagen
Op voorraad: Ja
OF
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €50,-
Heb je vragen over deze wijn? Bel 024 360 89 26
Deze wijn eerst proeven? Kom gerust bij ons langs!

Spijstip

Eenvoudige gerechten zijn vaak het lekkerst, maar ze moeten goed klaargemaakt worden, de producten moeten vers zijn en van goede

Lees meer

Recensies

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Smaak
Prijs